Om vores produkter

På Nordhygge.dk finder du et udvalg af nøje udvalgte skind. Men hvad gør, at skindene er så forskellige? Og hvor kommer skindene fra, samt hvordan er de bearbejdet? Her har du muligheden for at få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål vedrørende vores produkter.

Hvis du søger information om pleje af lammeskind, kan du finde mere nøjagtige svar på vores plejeside.

Oprindelse og forarbejdning

Vores skind og skindprodukter stammer fra fem forskellige lande: Island, England, New Zealand, Tibet og Mongoliet. Disse fem lande er ikke blevet valgt af nogen speciel grund andet end, at skindene hver især har vidt forskellige funktioner.

Alle vores skind stammer fra fritgående får, der er blevet opdrættet af erfarende hyrder. Kvaliteten på hvert skind hænger altid sammen med, hvordan de er blevet plejet. De lykkeligste dyr er nemlig også dem, der har den pæneste pels. Dyrebeskyttelse er noget der ligger nær vores hjerte, derfor er der ved skindenes kvalitet ikke indgået nogle kompromiser.

Hvert skind er et biprodukt til kødproduktion. I stedet for at smide skindene ud, sorterer de dem ud fra kvalitet og dernæst videreforarbejder dem. Vi bruger kun skind i højeste kvalitet.

Det er ikke altid, at skindene bliver garvet i deres oprindelsesland. Islandske - og engelske skind bliver garvet i Polen. Dog bliver skind fra New Zealand og Tibet garvet direkte i den landsby, hvor de er opdrættet.

Skindene fra Island og England kommer naturligvis i forskellige farvevarianter, selvom disse skind er ufarvet. Newzealandske - og tibetanske skind har derimod fået den hvide farvenuance fra naturen. Hvis du vælger, dit skind skal være newzealandsk eller tibetansk, skal du vide, at skindene, samt det hvide skind, er indfarvet.  

Håndplukket kvalitet

Før hvert skind bliver udbudt på vores side, bliver det undersøgt for kvalitet forskellige steder. Ved den første sortering bliver skindene inddelt i forskellige niveauer efter dets kvalitet. Skind af ringere kvalitet bliver brugt i industrien, solgt i store butikskæder eller lignende. Vi ønsker kun at udbyde skind af allerhøjeste kvalitet her på Nordhygge.dk, derfor er det kun de bedste skind, vi har for øje.

 For at vi kan garantere, at dit skind har den bedste kvalitet, eftertjekker vi hvert skind, der ankommer til os. Så er vi altså stensikker på, at hvert skind vi har på vores lager, opfylder vores krav til skindets høje kvalitet. 

Dyrebeskyttelse og bæredygtighed

For at opnå den høje kvalitet er hovedfokuset altid på dyrets uld. For os er det en selvfølgelighed, at hvert får skal have muligheden for at gå frit rundt i landskabet. På samme måde er det også vigtigt, at hvert får skal have en omhyggelig pleje.

Selvom fårets egentlige formål ved slagtning er kødproduktion, er det alligevel vigtigt, at dyret er blevet plejet godt for husk; kun de lykkeligste dyr, har den pæneste pels.

Ægte skind er, modsat kunstigt, bæredygtige og derfor bedre for omverden. Mens kunstige lammeskind er produceret af Petroleum-baseret stof, er ægte lammeskind et biprodukt til kødproduktionen, der derved er blevet videreanvendt. På den måde sikrer vi os altså, at vi undgår unyttigt affald, samtidig med at hvert får bliver respekteret, da alt fra dyret bliver anvendt. Dette aspekt er utroligt vigtigt for os.

 

Vores udvalg

Som benævnt tidligere kommer vores skind fra fem forskellige lande: England, Island, New Zealand, Tibet og Mongoliet. Endvidere kan du i vores sortiment også finde puder af newzealandsk og tibetansk lammeskind samt sædehynder fra New Zealand, Tibet og Island.

Skind fra Tibet og New Zealand har en naturlig tone af hvid, der naturligvis ikke er hvidt som et blankt papir, men så naturlig hvid som det er muligt. De Tibetanske og newzealandske skind har derfor af natur en farvetone, der gør, at de egner sig særlig godt til at blive farvet. Derfor findes disse skind i fire indfarvet varianter: Lysegrøn, grå, brun og beige.

Islandske og engelske skind kommer naturligt også i forskellige farvenuancer. Derfor findes de hos os i naturlig hvid, men også i naturlig sort fra Island og naturlig brun fra England.

Hvorfor disse skind?

Vi har nøje udvalgt disse fem oprindelsesområder for vores skind, så får med de bedste egenskaber samles.

Alle fem oprindelsesområder har en lang tradition for at opdrætte får og har derfor ekspertise, som kan være svært at finde andetsteds. Denne ekspertise spejler sig også i kvaliteten af skindene. Kvaliteten har alle skind til fælles, selvom der er stor forskel på skindene fra de 5 lande. Selv bare lokale forskellige kan have indflydelse på skindene.

Herunder kan de læse mere om skindene fra de fem lande og deres egenskaber.

Engelske skind

De engelske skind er af natur meget tætte i pelsen. Det betyder, at et skind fra England har mange hår per kvadratcentimeter, hvilket gør skindene kraftige. Selvom skindene er tykke i pelsen, er hårrene enkeltvis meget tynde. De tynde, men alligevel utrolig modstandsdygtige, hår gør skindet ekstremt blødt, derfor egner engelske skind sig perfekt til enten at sidde eller ligge på.

Islandske skind

Skind fra Island har et enestående naturligt udseende. Islandske skind har forholdsvis lange hår, ca. 15 cm, hvilket giver et rustikt nordisk look. I vores sortiment har vi islandske skind i to naturlige farvenuancer; naturlig hvid og naturlig sort. Disse populære skind giver et moderne samt skandinavisk touch til dit rum, når du kombinerer dem med traditionel møblering. 

Newzealandske skind

Skind fra New Zealand kan nemt forveksles med skind fra England. Vores newzealandske skind stammer fra Merinofår, som er særligt kendt for deres bløde pels. Da disse skind ligeledes også har en tæt pels, er newzealandske skind også et godt valg til stolen, sofaen eller bænken. I modsætning til de engelske skind kommer newzealandske skind i naturlig hvid, hvor de andre fire farvevarianter er indfarvet.

Tibetanske skind

Tilsvarende de newzealandske skind fås tibetanske skind også kun i naturlig hvid. Her er de andre fire farvenuancer også opnået ved indfarvning. Hvad der gør, at de smukke tibetanske skind skiller sig ud, er deres fine flotte proptrækkrøller, som er kendetegnet ved de tibetanske skind. De tibetanske skind kan hurtigt virke meget tynde, men takket være det flotte krøller er skindet utrolig dekorativt. 

Mongolsk skind

Mongolske skind minder lidt om de islandske skind i følelsen og hårlængden. Hårene er dog lige under 15 cm lange, og en anden stor forskel fra islandske skind - de fås nemlig ikke i naturlige farver. Skindet er ikke tilgængeligt i dets naturlige farve, men i en moderne naturgrøn der passer imponerende i det moderne hjem.

Ved yderligere spørgsmål

Sidder du stadig med flere spørgsmål til vores produkter? Du er velkommen til at skive til os, og vi hjælper dig meget gerne. Kontakt os på vores E-mail, kontakt@nordhygge.dk, og vi vil svare dig hurtigst muligt.