Vælg det rigtige skind

Hvilket skind er perfekt for mig?

Hvilket skind egner sig perfekt til dit hjem? Du kan læse mere om de forskellige skind på siden. Her finder du svar på forskellige skindtyper, som du måske søger.

Jeg søger et ubehandlet skind

I vores udvalg finder du både farvede - og naturlige/ubehandlet skind. De islandske - og engelske skindvarianter i vores sortiment fås kun i deres naturlige farver. De hvide varianter fra New Zealand og Tibet er ikke farvet, og de er derfor også fuldstændig naturlige.

Jeg søger et ensartet skind

Hos os er vores farvede skind altid ensartede. Det vil du altid kunne se, hvis du køber mere end et skind af samme slags i samme farve. Disse skind er nemlig så ensartet, som det er muligt og passer derfor godt sammen. På samme måde er naturligt hvide skind og naturligt sorte skind også meget ensartet, og de kan derfor også kombineres uden problemer.

Jeg søger et særdeles blødt skind

De skind der har den blødeste pels i vores sortiment, er skindene fra England. Skindene har en meget tæt pels, men hvert individuelle hår er meget tyndt, hvilket gør, at skindet er utrolig blødt.
Tilsvarende er lammeskind fra New Zealand også utrolig bløde, da de stammer fra merinofår, som også er kendt for en særdeles blød pels.

Jeg søger et kraftigt skind

Når man skal bedømme, om et skind er kraftigt, kigger man på, hvor mange hår pr. kvadratcentimeter det har. I vores udvalg har vi engelske skind samt Newzealandske skind, som har en utrolig kraftig pels. Skind fra Island og Mongoliet virker også kraftige, selvom disse skind ikke er nær så tætte i pelsen. Det lægger til grund for, at Islandske og Newzealandske skind har betydelig længere hår, hvilket også gør dem til et oplagt valg til spisebordstolen eller læneskolen.

Jeg søger et let skind

Lammesind fra Tibet er, sammenlignet med de andre skind i vores sortiment, temmelig lette. Tibetanske skind har fine krøller, som giver skindet et let og luksuriøst udseende.

Jeg søger et enestående dekorativt skind

Med de fine proptrækkerkrøller er det tibetanske lammeskind det mest dekorative skind i vores udvalg. Dog er de naturlige skind fra Island og England med deres naturlige farver også et storslået skind til dekoration. Dog er det vigtigt at påpege, at det i sidste ende kommer an på din personlige smag, hvilket skind du finder pænest og mest dekorativt.

Jeg søger et skind med langt hår

Skind fra Island, Tibet og Mongoliet har, til forskel fra de andre skind i vores udvalg, længere hår. De tibetanske- og islandske skind har en hårlængde på ca. 15 cm, hvor de mongolske skind har en hårlængde på lidt over 10 cm.

Jeg søger et skind med kort hår

Hvis man sammenligner med andre skind i vores sortiment, har engelske- og newzealandske skind korte hår. De er nemlig kun mellem 5 og 8 cm lange.

Jeg søger et skind med krøller

Her anbefaler vi de tibetanske lammeskind, hvis kendetegn er de fine krøller. Vores andre skind har langt glattere hår.

Jeg søger et meget solidt skind

Generelt er alle vores skind meget slidestærke og kan uden problemer bruges til dagligt. Newzealandske skind bør især blive nævnt, da disse skind stammer fra Merinofår, da har kendetegn for at være slidstærke. Det er vigtigt at påpege, at de engelske, islandske og mongolske skind på ingen måde er mindre slidstærke end de newzealandske, de stammer bare ikke ubetinget kun fra en bekendt fårerace. Skind fra Tibet er lidt finere, og de kræver derfor en smule mere forsigtighed og pleje end de andre skind.